Menü iOS APP Android APP
HU EN

Dr. Cser József

tanszékvezető, fõiskolai tanár
Cser József
  • E-mail: cser.jozsef@uni-zsigmond.hu
  • Telefon: 0614547600 / 127-es mellék
  • Terem: "C" épület, 07-es szoba
  • Fogadóóra: Előzetes bejelentkezés alapján!
  • Publikációk: MTMT
  • Tanszék: Módszertani és Informatikai Tanszék
Intézmény Végzettség
BME Villamosmérnöki Kar 1964-1969 Okleveles villamosmérnök (híradástechnika)
BME Gépészmérnöki Kar 1967-1970 Okleveles mérnöktanár Okleveles mérnöktanár
BME Gépészmérnöki Kar, Gazdasági Mérnök Szak 1970-1972 Okleveles gazdasági mérnök
BME Villamosmérnöki Kar, Híradástechnika Szak egyetemi doktori cím 1976
Magyar Tudományos Akadémia, TMB Aspirantúra, Kandidátusi Ösztöndíj 1977-1980  Műszaki tudományok kandidátusa, számítástechnika, 1981

Tanulmányaim befejezése után 1985-ig a Központi Fizikai Kutató Intézet Mérés- és Számítástechnikai Kutató Intézetének tudományos munkatársa, majd főmunkatársa voltam. Ebben az időszakban komoly tapasztalatot szereztem az adminisztratív adatfeldolgozás, majd az ipari mérés-adatgyűjtés és folyamatirányítás területén. Számos kiemelt projektben dolgoztam az országban. Már ekkoriban kibontakozott, hogy elsősorban a számítástechnika és az informatika tudományos eredményeinek gyakorlati alkalmazása érdekel.

1985-ben egy egyetemi ösztöndíjjal, majd munkavállalóként Hollandiába kerültem a delfti egyetemre. Itt oktató- és kutató munkát is végeztem, egyetemi docens lettem. Kutatómunkám keretében kezdetben folyamatszimulációs és folyamatirányítási problémákkal foglalkoztam hierarchikus és osztott intelligenciájú rendszereken. Később az informatika akkori legújabb eredményeinek (információs rendszerek, neurális hálózatok) szakterületi alkalmazásai felé fordultam biotechnológiai, majd építőmérnöki szakterületen.

Számos doktorandusz napi konzulense voltam.

Oktatómunkám keretében - végigjárva az utat az elsőévesektől a végzős ötödéves hallgatókig - több új informatikai tantárgyat hoztam létre és oktattam, rengeteg diplomatervező konzulense voltam.

Egyetemi munkám mellett hosszú évekig a Lloyd’s Register Management Services kiemelt menedzsment tanácsadójaként alkalmam volt megismerni a holland gazdaság és ipar különböző területeit, emellett belgiumi, franciaországi és angliai cégeknél is közreműködtem tanácsadóként. 
A Holland Akkreditációs Tanács informatikai auditoraként számos intézmény minőségbiztosítási rendszerének auditáló teamjében dolgoztam.
Az egyetemi oktató- és kutatómunka lehetővé tette az informatika tudományos eredményeivel való lépéstartást, a tanácsadói és auditori munka pedig ezek gyakorlati alkalmazásába nyújtott remek betekintést.
2004 végén tértem vissza Magyarországra, és hamarosan az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnál lettem pályázatbíráló. Ez viszont a hazai informatikai helyzetbe nyújtott betekintési lehetőséget.
2009-ben kezdtem az Intézményben dolgozni az akkor induló gazdaságinformatikai képzés szakfelelőseként. Itt jól tudom hasznosítani az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat. Az alapképzésben elsőéveseknek általános informatikát és gazdaságinformatikai áttekintést nyújtó tárgyat, másodéveseknek információmenedzsmentet, mesterszakosoknak az informatika és a gazdaság kapcsolódását bemutató tárgyat oktatok, de oktattam a mobil biztonsággal foglalkozó tárgyat is. Ami továbbra is különösen érdekel és motivál: az informatika eredményeinek szakterületi alkalmazása. Szakmai hobbim még az informatikai biztonság területe (nem annyira a „bitvadászat”, inkább a rendszerszintű közelítés).

Gyakran vagyok szakdolgozati konzulens vagy bíráló is, és részt veszek a záróvizsgákon. Hozzám tartoznak a szakmai gyakorlattal kapcsolatos ügyek is.

Szakfelelősként igyekszem a hallgatókat ügyes-bajos dolgaikban segíteni, tanácsokkal ellátni.

 

Vissza az oktatókhoz
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés