Menü iOS APP Android APP
HU EN

Kerékfy Pál

oktató
Kerékfy Pál
  • E-mail: mit@uni-zsigmond.hu
  • Telefon: 0614547600 / 127-es mellék
  • Terem: "C" épület, 07-es szoba
  • Fogadóóra: Egyénileg egyeztetett idõpontban.
  • Tanszék: Módszertani és Informatikai Tanszék

2013 óta tanítok infrastruktúramenedzsmentet (IM) és mobil biztonságot. A Zsigmond Király Egyetemen mindkét tárgyból vannak nappali és levelező tagozatos hallgatóim. A Budapesti Metropolitan Egyetemen (volt BKF) az előbbi témában tanítok az „Excecutive MBA for IT” kurzuson, és egy hasonló tárgyat tanítottam műszaki menedzser hallgatóknak az Óbudai Egyetemen is. A hallgatók hasznosnak találják a gyakorlati ismereteket, amikkel az ITIL-re alapozott IM tananyagot kiegészítem. Számomra nagyon hasznos a meglévő tudásom formális, „tudományos” rendszerezése. Úgy érzem, hogy én is sokat tanulok közben. A mobil biztonság még érdekesebb terület. Ugyan ez a CIO munkám során is hangsúlyos terület volt, mégis izgalmas hétről hétre újabb ismereteket megosztani a hallgatókkal – ehhez folyamatosan figyelnem kell az eseményeket és követnem kell az IT biztonság és a mobil alkalmazások szakértőinek írásait, előadásait. Itt is jól hasznosítom a kockázatkezelés és stratégia területén megszerzett tapasztalatomat – így nagyobb összefüggésben tudom bemutatni a hallgatóknak a témát. Az informatikai vezetői (CIO) munkáról szoktam félévenként néhány alkalommal előadni a CEU Business School MBA hallgatóinak. A Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán marketinges hallgatóknak tanítok informatikát, infografikát és statisztikát (angolul). Velük egész más módon kell dolgozni, mint a mérnökökkel, és a szakmájukhoz kapcsolódóan kell felépíteni a tananyagot (belefér például a blogolás és az email hírlevelek témája is).
Emellett sokat írok és olvasok egyik kedvenc témámban. Három éve foglalkozom aktívan a tudásmegosztással és a közösségi együttműködéssel. Sokat tanultam ezen a területen a Deloitte-ban (ahol az első tíz között voltam globálisan), és az óta is fejlesztem magam, és különböző fórumokon (főleg LinkedIn és saját blog) írok róla. Ez kapcsolódik a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán angolul tartott marketinges informatikai óráimhoz, ahol az ő szakmájukra specializált ismeretek adják a tananyag gerincét.

1997-től 2014-ig a Deloitte Central Europe informatikai igazgatója (CIO) voltam. A munkám a Baltikumtól a Balkánig elterülő 17 ország rendszereinek felépítése, üzemeltetése és folyamatos bővítése és átalakítása volt.

Oktatott tárgyak:

  • Infrastruktúra-menedzsment
  • Mobil rendszerek

Tagságok:

  • Bolyai János Matematikai Társulat

  • Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

Egyéb:

Saját blogoldal

Vissza az oktatókhoz
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés