Menü iOS APP Android APP
HU EN

Soós Adrianna

oktató
Soós Adrianna
  • E-mail: kmt@uni-zsigmond.hu
  • Telefon: 0614547600 / 108-as mellék
  • Terem: "B" épület, 15-ös terem
  • Fogadóóra: Egyénileg egyeztetett idõpontban.
  • Tanszék: Kommunikáció- és Művelődéstudományi Tanszék

Munkaügyi szakközgazdászként A munkaerőpiac diagnózisa tantárgyat oktatom jelenleg MBA hallgatóknak. A Zsigmondon már több éve oktatok, e tantárgy mellett még felnőttképzési kurzust is vezettem. Az oktatásban főként a több évtizedes szakmai gyakorlatomra támaszkodok, a hazai szakirodalomban és nemzetközi tapasztalatcseréken, szakmai tanulmányutakon szerzett ismeretek mellett, melyeket Európa számos országában, Kanadában és az USÁ-ban tettem.

A szakmai tapasztalatom legnagyobb részét a munkaügyi szervezetben szereztem, többnyire vezető állásban a Munkaügyi Minisztériumban, és a Foglakoztatási Hivatalban, így volt alkalmam befolyást gyakorolni a rendszerváltás során a piacgazdaságra való áttérés foglakoztatási, képzési eszközrendszerének - jogalkotás, finanszírozás – kialakítására, a foglalkoztatási intézményrendszer létrehozására, gyakorlati működésének befolyásolására is.

Néhány évet eltöltöttem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárhelyetteseként, ahol a vállalkozói szférát érintő intézkedések kidolgozásában vettem részt, illetve kezdeményeztem egy önálló kutatóintézet létrehozását, melynek kutatásaiban magam is részt vettem, mely intézmény ma is működik. Jelenleg egy egészségügyi szakszervezet választott elnökeként, elsősorban a terület foglakoztatási és bérhelyzetének javításában próbálok eredményeket elérni. Az elmúlt évtizedek során a társadalmi partnerség mindig fontos volt számomra, melynek egyes aspektusai a jelenlegi tantárgyamnak is részét képezik.

Néhány hónapig külföldön is dolgoztam a horvát Munkaügyi Minisztérium szakértőjeként, a horvát munkaügyi intézményrendszer fejlesztésén.
Bár inkább a gyakorlati terepen vannak erősségeim, az utóbbi egy évben említésre méltó szakcikket a Női foglakoztatás Magyarországon és az EU-ban témában, illetve az egészségügyi területet érintő foglakoztatási és bérhelyzetet érintően készítettem: A magyar egészségügyet ki gyógyítja meg címmel.

Vissza az oktatókhoz
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés