Menü iOS APP Android APP
HU EN

Sulyok Tamás

fõiskolai adjunktus
Sulyok Tamás
 • E-mail: sulyok@uni-zsigmond.hu
 • Telefon: 0614547600 / 222-es mellék
 • Terem: "B" épület, 15-ös terem
 • Fogadóóra: hétfő 11:45-12:45 (Előzetesen kérjük bejelentkezni!)
 • Publikációk: MTMT
 • Tanszék: Kommunikáció- és Művelődéstudományi Tanszék

Sulyok Tamás vagyok, végzettségem szerint matematika-testnevelés (BA) szakos tanár és művelődésszervező (BA), művelődési és felnőttképzési menedzser (MA). Okleveleimet korábbi munkahelyemen a Pécsi Tudományegyetem és jogelőd intézményeiben szereztem. 2005 óta dolgozom a korábbi Zsigmond Király Főiskolán, ma Zsigmond Király Egyetemen.

Oktatott témakörök:

Főbb tantárgyi területeim a pedagógia és az andragógia. Azon belül a két terület általános, didaktikai és módszertani összefüggésekkel, a távoktatás, elektronikus tanulás lehetőségeivel, az információs társadalom tanulási hatásaival valamint a képzési rendszerek minőségi (minőségbiztosítás, minőségirányítás) és jogi szabályozási kérdéseivel is foglalkozom.

Kutatott témakörök:

Főbb kutatási, vizsgálódási tevékenységeim az elektronikus tanulás témaköréhez kapcsolódnak. Ezen belül a felnőttkori tanulás különféle megoldásainak, a modern tanulási formák alkalmazhatóságának és sajátosságainak elemzésével igyekszem közelebb jutni a felnőttkori tanulás mai kihívásaihoz. Ebben az összefüggésben vizsgálatom egyik fontos szempontja a generációs különbségek és sajátosságok, valamint a belőlük fakadó kihívások szemszögéből történő közelítés.
A szakmai munkásságom része, hogy 2004 óta regisztrált felnőttképzési szakértőként szerepelek a hatósági névjegyzékben. Ezen tevékenységem során a korábbi akkreditációs eljárásban 373 program és 68 intézményi akkreditációs eljárásban, az új engedélyezési folyamatban közel 50 engedélyezési és ellenőrzési eljárásban több mint 250 program kidolgozásában és intézményi audit végrehajtásában vettem részt. Ezen tapasztalataimat a felnőttképzési minőségbiztosítása és jogi szabályozása kurzusokban tudom maximálisan kamatoztatni.

Szakmai tagságok és tevékenységek:

A szakmai tevékenységek között jelentős szerepet kap a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Multimédia az Oktatásban Szakosztályban már több mint 10 éve kifejtett aktív közreműködésem is. Itt elnökségi tagként segítem a szakosztály működését, és minden évben aktív szereplője (előadó, szekcióvezető) vagyok a Multimédia az Oktatásban konferenciáknak.
Mentori tevékenységem kapcsán tagja lettem a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XX. Tanácsadó Osztályában működő Egyéni Fejlesztők és Tehetséggondozók Szakmai Osztálya elnökségének, ahol aktív fejlesztő munkában a generációs kérdésekkel, tanulási és fejlesztési lehetőségekkel foglalkozunk.
Korábbi mentori tevékenységemhez kapcsolódik, a ZSKF színeiben éveken át készítettem fel hallgatókat OTD-k versenyre. Általam felkészített hallgató ért el elsőször az iskolai színeiben helyezést (2.), de az első 1. helyezett hallgató felkészítése is hozzám kapcsolódik. E mellett volt még egy 3. helyezést elért hallgatóm is. Részt vettem az iskola tehetségpontjának a létrehozásában is.

Pályázatok:

A ZSKF lebonyolításában két EU-s projektet vezettem korábban (ROP 3.3.1 és TÁMOP 4.1.1.), amelyek keretében sikerült kialakítani és több mint 8 évig működtetni egy karrier centrumot és a jelenleg is aktív Diplomás Pályakövető R endszert.

Díjak, elismerések:

A fenti tevékenységeimért 2013-ban megkaptam a Zsigmond Díj bronz fokozatát és 2016-ban a „MULTIMÉDIA AZ OKTATÁSBAN GYŰRŰ” – KÉPZÉS DÍJ, a módszertanilag legjobbnak ítélt, pedagógiailag illetve andragógiailag megalapozott multimédia-felhasználást segítő képzés szakmai (módszertani) létrehozásáért díjat.

Az utóbbi öt év legfontosabb öt publikációja:

Publikációim között karrierépítéssel, multimédia alapú tanulással kapcsolatos írások szerepelnek:

 • SULYOK TAMÁS: Az e-portfólió szerepe és lehetőségei a karriertervezésben
  ÁllásStart 2010. 110–112. o.
 • SULYOK TAMÁS: Az andragógus hallgatók gyakorlati képzésének tapasztalatai és lehetséges útjai
  Konferenciakötet, Baja, 2011.
 • SULYOK TAMÁS: Modern tanulási formák a felnőttképzésben
  EDUCERT Felnőttképzési Magazin, 2014/1.
 • SULYOK TAMÁS: A blended vagy b-learning alapú módszertan a vállalati képzésben
  EDUCERT Felnőttképzési Magazin, 2014/2.
 • Béres Csaba Zoltán – Sulyok Tamás (szerk. és szerző): Zöld Energia terület – munkáltatói térkép
  Kutatási kötet. ILSA Budapest, 2015 (TÁMOP-4.1.1. C-12/1/KONV-2012-0017 projekt keretében)
   
Vissza az oktatókhoz
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés